Crossfit Outdoor

Verbreed je comfortzone

VERLEG JE FYSIEKE EN MENTALE GRENZEN

Fysiek

Mentaal

Comfort

Military Physical Training

Wat is crossfit outdoor?

De methodiek van CrossFit vloeit ook door dit programma. Zoals als de naam al aangeeft speelt het programma zich buiten af. In tegenstelling tot CrossFit Indoor hebben we hier te maken met ruw terrein en lompe materialen waar men mee moet werken. Zandpaden, heuvels, jerrycans, balken, kisten etc.. De elementen spelen in dit programma ook een hoofdrol.

Dit programma is geboren uit militaire ervaring. De knop omzetten en gaan voor opdracht, hoe zwaar en moeilijk te taak ook is. Afstand, gewicht, stress, hoge hartslag, terrein zal men uitdagen om alles er uit te halen wat erin zit. Dit doet men in teamverband en MOET dus ook samenwerken om het doel te behalen.

Plan een gratis proefles

“We lead the way”

De speerpunten van dit programma zijn dan ook ‘Teambuilding’ en ‘Mental Awareness’. Wij, CrossFit TX, geloven in samenwerking en dat men hiermee veel meer kan bereiken dan alles zelf willen en moeten doen. Hiervoor is er (goede) communicatie- en respect nodig. Tevens, leert men hier ook omgaan met teleurstellingen, niet alleen die van jezelf maar ook die van je buddy. Want als de oefening niet goed wordt uitgevoerd of het doel wordt niet behaald, dan doet de hele groep het opnieuw.

Het doel van dit programma is naast een goede en interactieve workout, dat men fysiek en mentaal zal gaan groeien. Vergroten van comfort-zone, zelfvertrouwen, communicatie, acceptatie en meer te durven.

5
{"Sport al jaren met heel veel plezier bij CrossFit TX! De enthousiaste coaches zorgen voor afwisselende lessen, waardoor je elke keer weer uitgedaagd wordt om tot het uiterste te gaan. Waaronder de MPT (Military Physical Training), deze is toch mijn favoriet. Door deze outdoor training wordt je niet alleen lichamelijk sterker, ook je weerbaarheid en mindset krijgen een boost, waardoor je bij een volgende WOD je eigen grenzen weer verlegt."
Military Physical Training bij CrossFit TX Zoetermeer
5
{Twee jaar geleden besloot ik de gok te wagen om te zien of het crossfit iets voor mij was. Ik vond dit best spannend en vroeg ik mijzelf vaak af; kan ik dit wel? Nu twee jaar verder ben ik trots op wat ik al heb bereikt en wat het crossfit met zich meebrengt. Het is niet alleen een sport die je alleen doet, het is een sport waarbij je met zn Allen elkaar steunt tijdens de les om je doelen te behalen en je grenzen te verleggen. Doordat ik altijd een team sport heb gedaan was ik blij toen ik hoorde dat Crossfit TX ook MPT trainingen z al gaan geven. MPT trainingen? Ja dat zijn trainingen waarbij je samen met een groep de uitdaging aangaat om obstakels te overwinnen. Je vangt elkaar op als het voor een ander lastig wordt. Ik was benieuwd of ik z’n zware training wel aankon, maar uiteraard zeiden de trainers gewoon doen! “Wanneer je iets wilt wat je nog nooit hebt gehad, moet je iets doen wat je nog nooit hebt gedaan” Toch gedaan en wat ben ik trots! Het was zwaar maar het teamgevoel kwam weer terug, wat mij een enorme boost gaf. Mijn zelfverzekerdheid groeit en ik ben nog lang niet klaar, bedankt Crossfit TX!
Serena
Serena - CrossFit TX Zoetermeer
5
{Van sportschool naar Crossfit TX. Ik vermeed altijd de cardio apparaten in de sportschool. Geen zin of moeite om aan mijn cardio te werken in combinatie met mijn astma. Bij Crossfit TX kom je hier niet onderuit. De combinatie van kracht en cardio komt bijna elke les wel terug. Ik kan de eerste les als de dag van gister herinneren. Ik ging kapot en dacht waar ben ik aan begonnen. Maar terwijl andere klaar zijn met de WOD helpen ze je door de laatste herhalingen heen. Je staat er nooit alleen voor. Met de diverse onderdelen zoals Open Gym, MPT, The War zone, Personal training en nog meer ligt er altijd ergens een uitdaging. Is het niet fysiek is het wel mentaal. Ik kan met trots zeggen; na 1 jaar Crossfit en 16 kilo lichter heb ik geen moment spijt! Altijd met plezier en leuke coaches aan het werk naar een betere ik.
Mitchell
CrossFit TX Zoetermeer - Beat your Excuse