Over CrossFit TX

Jody Simons

Van kleins af aan ben ik al betrokken geweest met sport. Van teamsporten, naar vechtsporten tot de krachtsport. Het spelletje, er alles uithalen om te ‘winnen’ zat er al vroeg in.

Na mijn Mavo/Havo toetsing werd ik in mijn puberteit streng geadviseerd om een technische opleiding te volgen. Dit omdat ik niet echt wist wat voor beroep ik wilde gaan beoefenen en hier was altijd werk in te vinden. 

Ondanks mijn liefde voor de sport werd de studierichting voor mij uitgestippeld en gepland. LTS, MTS en vervolgens HTS bouwkunde. De eerste 2 opleidingen heb ik voltooid terwijl hier niet mijn passie lag en de motivatie om door te gaan studeren was ver te zoeken. Mede hierdoor heb ik besloten een uitvlucht te nemen naar defensie.

Na mijn keuring en militaire-opleiding ging ik werken bij de Luchtmobiele Brigade. Dit was voor mij de ideale plek om mijzelf uit te dagen in alle vormen. Fysiek, mentaal, studie, sociaal, maatschappelijk enzovoort…

Leerschool

Dit is het begin van mijn “leerschool”, de visie, de filosofie die ik niet alleen uitdraag in mijn werk maar ook als mens en gaat als een rode draad door mijn leven. Een halfjaar na mijn tewerkstelling werd ik uitgezonden naar een conflictgebied en viel met al mijn uitdagingen (moeilijke momenten) direct in het diepe. Heb dingen gedaan dat ik vooraf dacht dat ik het niet durfde of überhaupt kon. Dit was mij voor de “eye-opener”!

Als je onmogelijke dingen wilt kunnen, dan moet je eerst het onmogelijke voor je kunnen zien

Jody Simons

De gedrevenheid om er alles uit te halen was weer terug en wilde meer weten over hoe het lichaam en geest samenwerkt. Het feit dat ik tijdens de sporttesten bovengemiddelde sportief was kon ik bepaalde vaardigheden toch niet uitvoeren. Dit was puur het mentale aspect wat mij weerhield om fysieke vaardigheden te bewerkstelligen. Naast de praktische kant te hebben meegemaakt wilde ik mij gaan verdiepen in de theoretische kant ervan. Daar ben ik tot op de dag vandaag nog steeds mee bezig.

Diverse opleidingen en cursussen zijn in mijn “leerschool” voorbij gekomen, in bijvoorbeeld: krachttraining, revalidatie, sportmanagement en mental coaching. Bij deze laatste ligt bij nu vooral de focus. Want ik heb zelf ervaren dat lichaam en geest moet samenwerken om in actie te komen, in welke vorm dan ook.

Samenwerken

Ik ben er van overtuigd dat eenieder meer kan dan ze zelf denken, want als ik het kan kan een ander dat ook en zo simpel is het. Maar de weg naar het doel is echter NOOIT een simpele weg. Het doel ligt altijd buiten je comfort-zone. Hiervoor moet men drempels over en elke fysieke drempel gaat gepaard met een mentale drempel.

Wat ik vooral heel goed heb geleerd is dat je met samenwerken veel meer kan bereiken dan in je ‘eentje’. Dit ziet men ook in de lessen bij CrossFit TX terug. Wij zorgen er allen voor dat niemand vergeten wordt en of achterblijft. Hierdoor worden diegene niet alleen geholpen die hulp nodig hebben maar ook de helpers groeien in hun proces.

Je bent net zo sterk als diegene naast je

Jody Simons

Samenwerken is elkaar helpen, hier ligt ook de kracht om jouw persoonlijke doelen te halen. Iedereen krijgt het een keer moeilijk en dan is het fijn als je dan een duwtje in rug krijgt van je buddy. “Samen energieker en fit”

CrossFit TX

TX is de afkorting voor Total Exercise. Alles is ‘exercise’ en ‘exercise’ is gelijk aan ‘uitdaging’. Of je nu elke ochtend je bed op MOET maken, elkaar helpen of een marathon wil lopen.

Onze missie is om jou uit te dagen naar jouw maximale potentieel, fysiek als mentaal

Plan een gratis proefles

Coaches

Jody

Jody

Head Coach

 • CrossFit Level 2
 • CrossFit Fundamental Coaching
 • CrossFit Dumbells
 • CrossFit Nutrition
 • CrossFit Masters
 • CrossFit Anatomy
 • CrossFit Programming
 • CrossFit Lesson Planning
 • CrossFit Judge
 • CrossFit Running
 • CrossFit Spot the Flaw
 • CrossFit Scaling
 • CrossFit Level 1
 • Mental Coaching Course
 • Powerlifting Cursus
 • T.O.P. Trainer Level C
 • T.O.P. Trainer Level B
 • T.O.P. Trainer Level A
 • Mylogenics (Activation, Release & Rehab)
 • Personal Hormonal Profiling
 • Power Slegde Trainer
 • Master Kettlebell Instructor
 • Medical Fitness Instructor
 • Personal Training
 • Easy Taping Methode (Basic & Advanced)
 • Sportmanagement
 • Koninklijk Militaire School
 • Lucht Mobiele Brigade
Myrthe

Myrthe

Coach

 • CrossFit Level 2
 • CrossFit Masters
 • CrossFit Anatomy
 • CrossFit Programming
 • CrossFit Lesson Planning
 • CrossFit Judge
 • CrossFit Running
 • CrossFit Spot the Flaw
 • CrossFit Scaling
 • CrossFit Level 1
 • PABO
Alpucinno

Alpucinno

Coach

 • CrossFit Level 1
 • Orthomoleculaire Geneeskunde
Maarten

Maarten

Coach

 • CrossFit Judge
 • CrossFit Spot the Flaw
 • CrossFit Level 1
 • Koninklijk Militaire School
Milow

Milow

Mental Coach

 • Puppy cursus
 • Behendigheid training 1 & 2

Specialty

Kids