Mijn Strijd tegen Cystic Fibrosis en Hoe Jij Kan Helpen?

Hallo allemaal, mijn naam is Jill Oosterbaan, ik ben 29 jaar oud en ben geboren met de erfelijke ziekte Cystic Fibrosis (CF). In simpele termen betekent dit dat bacteriën en schimmels die ik dagelijks tegenkom, moeilijk mijn lichaam kunnen verlaten. Hierdoor krijg ik ontstekingen die vervolgens schade toebrengen aan mijn organen.

Wat is Cystic Fibrosis?

CF is een aandoening die ervoor zorgt dat er dik en kleverig slijm wordt geproduceerd, wat leidt tot ademhalings- en spijsverteringsproblemen. Je kunt hier meer lezen over CF.

Mijn leven met CF is niet eenvoudig geweest. Ik heb altijd koorts, ben benauwd door longschade, ben extreem moe en lig vaak in het ziekenhuis. Op mijn 19de was mijn lever zo beschadigd dat ik een transplantatie nodig had, en op mijn 11de ontwikkelde ik diabetes door beschadigde eilandjes van Langerhans. CF heeft elk aspect van mijn leven beïnvloed, maar ik blijf vechten.

Hoop op de horizon

Voor velen met CF is er recent een medicijn op de markt gekomen dat de oorzaak van de ziekte aanpakt. Mijn vriend Brian, ook met CF, heeft baat gehad bij dit medicijn. In plaats van meer tijd in het ziekenhuis door te brengen dan thuis, kan hij nu werken en doet actief aan CrossFit bij CrossFit TX. Het is een echte gamechanger voor hem geweest. Maar voor mij, en vele anderen met een zeldzamere variant van CF, is er nog geen effectieve behandeling.

Hoe jij kunt helpen

Op 1 maart ga ik schaatsen in Zweden met Skate4Air van zonsopgang tot zonsondergang. Dit doe ik om geld in te zamelen voor onderzoek naar CF, in de hoop dat er op een dag een medicijn zal zijn dat werkt voor iedereen met deze ziekte.

Ik nodig je uit om mij te steunen in deze strijd. Elke donatie, groot of klein, helpt bij het financieren van onderzoek dat levens kan veranderen. Klik hiervoor op deze link DONEER NU!

Ik bedank jullie voor alle steun.

anderen bekeken ook