waarom doen alle crossfit boxen over de hele wereld de hero wod “murph”

Inleiding

Lt. Michael Murphy was een buitengewone man die zijn leven gaf tijdens een gevaarlijke missie in Afghanistan. Zijn moed en opoffering hebben velen geïnspireerd en zijn verhaal leeft voort in de CrossFit-gemeenschap door de ‘Murph’ Hero WOD. In dit artikel duiken we dieper in het leven van Lt. Murphy, de omstandigheden van zijn dood en hoe de ‘Murph’ workout is ontstaan en wat het betekent voor de CrossFit-gemeenschap wereldwijd.

Wie Was Lt. Michael Murphy?

Lt. Michael Patrick Murphy, geboren op 7 mei 1976 in Smithtown, New York, was een U.S. Navy SEAL-officier. Hij was de leider van zijn eenheid en stond bekend om zijn integriteit, moed en leiderschap. Murphy voltooide zijn opleiding aan Penn State University, waar hij een graad behaalde in politieke wetenschappen. Hij trad in 2000 toe tot de Navy SEALs en werd al snel een gerespecteerde leider.

Operatie Red Wings

Op 28 juni 2005 leidde Lt. Murphy een vierkoppig SEAL-team op een missie genaamd Operatie Red Wings in de bergen van Afghanistan. Hun doel was om een Taliban-leider te lokaliseren en te neutraliseren. Tijdens de missie werden ze echter ontdekt en kwamen ze onder zwaar vijandelijk vuur te liggen. Terwijl zijn teamgenoten gewond raakten, nam Murphy een moedige beslissing. Om radiocontact op te nemen en versterking te vragen, verliet hij zijn beschermde positie, wat hem blootstelde aan vijandelijk vuur. Ondanks dat hij meerdere keren werd geraakt, slaagde hij erin om contact te maken met zijn commandopost, wat uiteindelijk leidde tot de redding van één overlevende, Marcus Luttrell. Murphy bezweek aan zijn verwondingen, maar zijn heldendaad bleef niet onopgemerkt.

De ‘Murph’ Hero WOD

Om Lt. Murphy’s moed en opoffering te eren, creëerde CrossFit een Hero WOD genaamd ‘Murph’. Deze workout bestaat uit:

  • 1 mijl rennen
  • 100 pull-ups
  • 200 push-ups
  • 300 air squats
  • 1 mijl rennen

Dit alles wordt uitgevoerd terwijl je een gewichtsvest draagt van 20 lbs (ongeveer 9 kg). Murphy zelf noemde deze workout ‘Body Armor’ en deed het regelmatig om in topvorm te blijven.

Betekenis voor de CrossFit-gemeenschap

De ‘Murph’ Hero WOD heeft een speciale plaats binnen de CrossFit-gemeenschap. Elk jaar, meestal op Memorial Day, komen CrossFitters wereldwijd samen om deze workout te doen ter ere van Lt. Murphy en alle gesneuvelde soldaten. Het is niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook een manier om respect te tonen en na te denken over de offers die zijn gebracht voor vrijheid en veiligheid.

Impact op de CrossFit-gemeenschap

De ‘Murph’ Hero WOD heeft de CrossFit-gemeenschap dichter bij elkaar gebracht en een gevoel van eenheid en doel gecreëerd. Door deze zware workout samen te voltooien, versterken deelnemers niet alleen hun fysieke en mentale kracht, maar bouwen ze ook een sterker gemeenschapsgevoel. Bovendien heeft deze workout geleid tot een grotere bekendheid van CrossFit, doordat mensen van over de hele wereld deelnemen en hun ervaringen delen.

Nalatenschap en Voortzetting

Lt. Michael Murphy’s nalatenschap leeft voort door de ‘Murph’ Hero WOD. Zijn moed en opoffering worden jaarlijks herdacht door duizenden CrossFitters wereldwijd. Deze workout herinnert ons aan de extreme opofferingen die militairen maken en verbindt de CrossFit-gemeenschap op een dieper niveau. Of je nu een doorgewinterde CrossFitter bent of nieuw in de wereld van fitness, de ‘Murph’ Hero WOD biedt een unieke manier om eer te betuigen en jezelf fysiek uit te dagen.

Afsluiting

Lt. Michael Murphy zal altijd herinnerd worden als een held die zijn leven gaf voor zijn team en zijn land. Door de ‘Murph’ Hero WOD blijft zijn geest van moed, doorzettingsvermogen en opoffering voortleven. Doe mee aan de ‘Murph’ en eer zijn nalatenschap terwijl je jezelf fysiek en mentaal uitdaagt.

anderen bekeken ook