[Bewezen effectief] stop met Falen, want falen start in je hoofd…

Het behalen van je doelen ligt meer voor de hand dan jezelf zou denken. Ook al klink het te simpel om waar te zijn, de WEG/methode om je doelen is wel een opgave. Het is ook dat de meeste mensen er niets voor willen doen maar wel willen hebben.

Falen is opgeven en opgeven is falen

Jody Simons

Dromen is 1 van de mooiste dingen die een mens kan doen. Dromen van een mooi huis, om een fysieke prestatie te behalen, meer geld te verdienen. Maar als men er niks verder mee doet blijft het bij een droom. Dat is ook waar de meeste onderons FALEN op weg naar hun doel. Eigenlijk zijn ze niet eens op weg, want de meeste maken geen plan, ze weten simpelweg niet hoe ze hun doel moeten behalen. Sterker nog, als ze er achter komen dat je er een hoop voor moet doen dan wel laten, haken de meeste al weer af.

Behalen van je doelen begint in je hoofd, door de juiste mind-set te creëren, geloven in het proces maar vooral door in jezelf te geloven.

Als je succesvol wilt zijn, waarom verspil je dan tijd aan met de gedachte dat je niet wilt falen?

Jody Simons

Het was een simpele vraag die mijn kijk op zaken en leven veranderde. Faalangst is erg krachtig, maar wat krachtiger is, is angst voor succes.

Als ik mijn klanten ondersteun binnen hun potentieel om meer te bereiken in het leven, vraag ik hen wat er door hun hoofd gaat dat hen ervan weerhoudt om er achteraan te gaan. Of het nu praten met die aantrekkelijke persoon is, sollicitatie sturen naar een bedrijf sturen of voor hun fysieke/ gezondheidsdoelen gaan. Een van hun reacties is vaak: “Nou, ik weet niet wat ik moet zeggen” of “Wat als ze het niet leuk vindt wat ik te zeggen heb?” Mensen bombarderen zichzelf met ‘wat als‘.

Ik begrijp het, al deze scenario’s kunnen mogelijk gebeuren, maar de waarheid is dat ze dat nog niet hebben gedaan. Desalniettemin neemt de onzekerheid rond deze “wat als” je moed en vertrouwen weg om die stap te zetten. Zelfs als je weet dat het je de baan van je dromen en je leven kan verbeteren. Laat me uitleggen waarom dit gebeurt en wat u eraan kunt doen.

Falen is bedoeld om ons te beschermen tegen een emotionele dood

Je wilt niet falen. Je wilt ook niet dood. Dit klinkt misschien extreem, maar je hersenen en gevoelens kunnen het verschil tussen de twee niet zien. Je wilt geen fouten maken, je schamen en nog erger…. FALEN. Dus je doet er alles aan om zoveel mogelijk informatie te verzamelen en scenario’s te creëren die ervoor zorgen dat wat je probeert te doen vrijwel foutloos is.

Dit is wat er ook gebeurt: als men onderzoekt welke stappen de juiste zijn om het pad in de slaan naar welke onderneming dan ook, zoekt men ook naar redenen waarom men deze kans niet zou moeten nemen. Je realiseert je dit misschien niet, maar op het moment dat je een kamer binnenkomt, je e-mail opent of zelfs wakker wordt, zal je geest elk excuus zoeken om te rechtvaardigen waarom je iemand die je aangetrokken voelt niet zou moeten benaderen en spreken, de sollicitatiebrief niet hoeft te sturen of ga naar de sportschool om te gaan sporten.

Je geest zegt: “De sportschool is te ver.” “Ik moet vroeg wakker worden.” “Ik kan niet zo vroeg wakker worden.” “Ik ben al te moe.” “Ze praat met haar vrienden en ik wil haar niet storen.” “Dat bedrijf ziet mijn sollicitatiebrief toch niet tussen al die andere deelnemers”.

Terwijl je jezelf voorbereidt om mislukking te voorkomen, dingen verzint en alle scenario’s doorloopt die je maar kunt bedenken besteed je geen energie aan het voorbereiden van wat er zou gebeuren als je slaagt.

Gesimuleerd falen voelt als echt falen

Verplaats jezelf door elk scenario waarin falen mogelijk is tot het punt waarop het echt aanvoelt. Je simuleert deze ervaringen zo vaak dat het echt aanvoelt, ook al is er niets gebeurd. Na een tijdje laat jij je bewustzijn je geloven dat je al meerdere keer hebt gefaald, terwijl je het werkelijk nooit echt hebt meegemaakt – alleen duizenden simulaties ervan. Daardoor voelt het alsof je ervaring opbouwt rond plannen, vermijden en navigeren rond mislukkingen.

Dit heeft tot gevolg dat je geest geen idee heeft van hoe succes voelt, hoe ermee om te gaan en hoe je het kunt laten groeien. Met andere woorden, succes is zo onbekend, het is eng – misschien enger dan falen. Je geest kan niet bevatten hoe succes zou kunnen zijn, omdat je je geest nooit door die scenario’s laat gaan.

Succes is een kwestie van durven

Jody Simons

Hoe te voorkomen dat uw succes wordt gesaboteerd

Stel je nu eens voor dat je al die tijd en energie hebt besteed aan het focussen op falen zonder de andere “wat als…” te hebben overwogen. Wat als u die e-mail stuurde met het verzoek om een ​​beleggersbijeenkomst, en deze niet alleen kreeg, maar ook de investering veiligstelde? Wat als je naar die aantrekkelijke persoon zou gaan en met die aantrekkelijke persoon zou praten, en ze waren zo ontvankelijk en opgewonden, het voelde alsof ze op je wachtten om het te doen? Wat als je naar de sportschool ging, de gewichten op pakte en het vrij gemakkelijk aanvoelde?

Als je je geest niet voorbereidt op wat er zou gebeuren als je succesvol zou zijn, is het geen verrassing dat wanneer het gebeurt, je geen idee hebt wat je moet doen. Wanneer mijn klanten een bepaald niveau van succes bereiken dat ze niet hadden verwacht of waarop ze zich niet hadden voorbereid, verliezen ze het vaak. Of dat nu met fysieke, mentale en of zakelijke doelen zijn.

Als je zo bang bent om te falen, steek je al je energie in het vermijden ervan. Ik zie het vooral wanneer klanten meer informatie onderzoeken in plaats van toe te passen wat ze al weten. Dat “laatste” stukje informatie is er niet, maar toch zoek je ernaar, hopend dat het je pad naar prestatie pijnloos maakt, waarvan we weten dat het niet mogelijk is.

Denk aan succes op dezelfde manier als je dacht aan falen

Wat als je had gepland en voorbereid op succes? Dat is toch wat je wilt. Je energie en focus hebben de neiging om realiteit te worden, dus als je al je energie steekt in het vermijden van falen, is de kans groot dat je het onbewust manifesteert. Als dat waar is, kan het een ander scenario opleveren als je al je energie op succes richt.

Het grootste deel van ons leven hebben we zoveel tijd en energie besteed aan het vermijden van mislukkingen. Door het om te keren door te plannen voor succes, precies dat wat je wilt, richt je je energie erop. Als het komt, ben je niet verrast of overweldigd. In plaats daarvan wordt het een onderdeel van uw plan.

Het enige verschil is dat faalangst iets is waarvan je denkt dat je het genoeg hebt meegemaakt om ermee vertrouwd te raken. Hiermee heb je nu de kans om een vergelijkbare, krachtigere relatie te creëren met je angst voor succes, iets nieuws en onbekends voor jou – voorlopig.

Deze verschuiving kan leven veranderend zijn door je focus op falen en de “wat als” te beperken en in plaats daarvan je focus te richten op wat je moet doen als je succesvol bent. Zelfs als je die taal gebruikt, wordt succes onvermijdelijker. Mijn klanten hebben geleerd om zich voor te bereiden, te plannen, te reageren, te benutten en er meer van te bouwen. Nu kan jij dat ook.

anderen bekeken ook