Waarom CrossFit Kids/teens zo BELANGRIJK is voor jou kroost!

Elke ouder wil dat hun kinderen sterk, assertief en gezond zijn. CrossFit Kids biedt (de) uitkomst

Wat is CrossFit Kids en Teens?
CrossFit Kids/Teens (CrossFit Kids: 6-10 jaar / CrossFit Teens: 11-16 jaar) is een speciaal ontwikkeld CrossFit programma voor deze doelgroep. Het is een leuke en uitdagende manier voor Kids en Teens om te sporten en hen gezonde leefstijlgewoontes aan te leren. De coaches van CrossFit TX hebben voor dit programma een certificaat behaald om de Kids/Teens zo goed mogelijk te kunnen instrueren

Daarnaast hebben de gecertificeerde CrossFit Kids coaches veel ervaring om de lessen aan te passen naar het aanvangsniveau van de Kids/Teens. Dat houdt in op elk (leeftijds)niveau voor alle vaardigheids- en ervaringsniveaus. Dit is dus NIET alleen gewichtheffen voor kinderen. We zullen ons concentreren op goed bewegen, plezier maken, teamwerk, spelvorm en het opbouwen van vertrouwen.

In elke training leren en oefenen je kinderen functionele bewegingen met oefeningen die fundamenteel zijn voor alle dingen die kinderen moeten doen tijdens het spelen. Ze zullen trekken, duwen, rennen, gooien, klimmen, tillen en springen. Onze lessen bereiden de atleetjes voor om het meeste uit hun lichaam te halen door kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit te vergroten. Dit leidt tot verhoogde productiviteit en minder blessures, maar ook hun zelfvertrouwen zal toenemen. De atleetjes werken in kleine groepen met coaches om ervoor te zorgen dat de training correct en efficiënt wordt uitgevoerd.

CrossFit is ook een ideale aanvulling voor kinderen die al een andere sport beoefenen!

6 redenen waarom kinderen en tieners CrossFit zouden moeten doen
Als ouder kan het stressvol zijn om activiteiten te kiezen om uw kinderen en tieners voor in te schrijven. Dans, vechtsporten, voetbal, handbal of andere sporten? En naast school en vrienden, hebben kinderen tegenwoordig ook veel andere dingen te doen.

Dus waarom kiezen voor CrossFit?

  1. Bouwt vertrouwen op

Tijdens de lessen zullen zij aangestuurd worden in hun houding, inzet, techniek en eventuele samenwerking met de andere atleetjes. Hierdoor zien zijzelf verbeteringen zien in hun vaardigheden, het tillen van objecten en hun snelheid. Ook zal de positieve feedback van coaches hun zelfrespect helpen versterken.

  1. Betere schoolprestaties

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat lichaamsbeweging gunstig kan zijn voor schoolgaande kinderen en kan helpen bij hun cognitieve vaardigheden, positieve leerhouding en school prestaties.

  1. Kameraadschap

De cultuur van CrossFit strekt zich zeker uit tot de kinderen. Het concept van juichen voor de laatste persoon, de andere atleetjes aansporen om door te zetten en teamwork zijn geweldige zaken die CrossFit hen zal leren. Dit helpt hen ook om een ​​band op te bouwen met andere kinderen die met elkaar in de les de ‘WOD’ doen.

  1. Fysieke voordelen

CrossFit is geweldig voor kinderen vanwege de grote verscheidenheid aan disciplines die het met zich meebrengt, van gewichtheffen tot cardio tot gymnastiek. De mechanica die in CrossFit wordt geleerd, kan het evenwicht/balans en het gevoel voor beweging aanzienlijk verbeteren. Bovendien helpt het hen uit te blinken in andere sporten en activiteiten!

  1. Doorzettingsvermogen

Ze leren niet alleen discipline en respect, maar ook doorzettingsvermogen. Leren werken door middel van trainingen zonder op te geven heeft veel voordelen voor kinderen buiten de sportschool en dit proces kan hen helpen op een gezonde manier te leren om obstakels in het leven te benaderen.

  1. Een gezonde levensstijl aanleren

Een van de belangrijkste redenen waarom we met kinderen zijn begonnen, is omdat het belangrijk voor ons is om de waarde van fitness al op jonge leeftijd bij te brengen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat kinderen fitness leuk vinden – als kinderen opgroeien en sporten associëren met iets leuks en duidelijk de voordelen voor hun lichaam en gezondheid zien, is de kans groter dat ze hun hele leven fitness als een prioriteit houden.

“Als de basis goed is, wordt de kans op progressie vergroot”

-Jody Simons-

Zoals je kunt zien, kunnen de voordelen van een programma als CrossFit Kids en Teens langdurig zijn voor kinderen, zowel fysiek als mentaal.

Ons programma zal eenvoudig en leuk zijn!

Je kind leert de basisprincipes van lichaamsbeheersing en veilig sporten en zal enthousiast zijn over de algehele fitness. Ons CrossFit Kids/Teens programma is perfect voor alle kinderen, ongeacht hun vaardigheidsniveau of atletische ervaring.

Dus CrossFit (Kids/Teens) is niet alleen maar een sport; het geeft eerder en beter inzicht in wat zij kunnen en wat zij kunnen bereiken.

anderen bekeken ook