WELKE FOUTEN MAAK JIJ, WAAR JIJ JE BEWUST VAN BENT, MAAR DIE WEL HET AANLEREN VAN NIEUWE SKILLS NEGATIEF BEÏNVLOEDEN?

In principe wil iedereen ergens progressie in boeken. Als de verwachtingen en/of verlangens (te) hoog zijn, kan dat juist verkeerd uitpakken. Mensen gaan dan te veel doen en lopen het doel voorbij omdat ze het proces van iets aanleren niet serieus nemen of respecteren. 

Skills (vaardigheden) aanleren is een proces dat men niet kan overhaasten. Naast de fysieke aanpassing moet er mentaal ook een link worden gelegd. Het is net zoals bij het leren voor bijvoorbeeld een examen. Dit kan je niet overhaasten en/of op het laatste moment er doorheen rammen. En ja, er zijn mensen onder ons waarbij het makkelijker, beter afgaat dan bij jou. Maar daar moet je NIET naar kijken! 

“De kracht zit hem in de herhaling”

Luchtmobiele Brigade

Kijk naar je eigen proces en geef niet op. Wees blij met elke vorm van progressie, die enkele procenten waarbij je het langer volhoudt, de uitvoering beter wordt, dat je meer herhalingen kan maken, dat je soepeler wordt in de beweging etc etc.. De gouden tip hierbij is dat men zich op 1 skill tegelijk richt; daarmee houd je de focus op je doel en richt je je alleen hier op. Hierdoor zal je het proces versnellen.

Zoals al eerder aangegeven, laat je niet verleiden door anderen die eventueel meer kunnen dan jij. Focus op je eigen doel en je zal uiteindelijk meer bereiken dan wanneer jij je laat afleiden en te veel hooi op je vork neemt.

anderen bekeken ook